Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αναβλύζει μύρο ακόμη μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου


Αναβλύζει μύρο ακόμη μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου 

Αναβλύζει μύρο εικόνα του Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα


Άλλη μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, αυτή την φορά στην πόλη της Λάρνακας, φαίνεται να αναβλύζει μύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες η εντοιχισμένη από το 1853/4 μ.Χ. εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Καθολικό της ομώνυμης Ιεράς Μονής της Λάρνακας, στη είσοδο της πόλης, αναβλύζει μύρο.

Το γεγονός αυτό αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. κ. Χρυσόστομος, τελώντας, χθες το πρωί, τα θυρανοίξια της ανακαινισμένης Μονής του Αγίου Γεωργίου του Κοντού, με την ευκαιρία της εκ μεταθέσεως εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Ο Πανιερώτατος τόνισε ότι παρατηρήθηκε έντονη ευωδία στο ναό και η οποία ήταν τόσο έντονη που αναγκάσθηκαν να ανοίξουν τα παράθυρα για να συνεχισθεί η Θεία Λειτουργία. Διαπιστώθηκε, στην συνέχεια, μετά από έρευνα ότι η ευωδία προερχότανε από την ιστορική εικόνα και υπέδειξε τρία σημεία από τα οποία αναβλύζει το μύρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες για την αναπαλαίωση και την ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, της ιστορικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, κράτησαν δύο χρόνια περίπου. Στο χώρο της δημιουργήθηκε και το Πνευματικό Ορθόδοξο Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού, στο εστιατόριο του οποίου προσφέρεται καθημερινά γεύμα σε εκατοντάδες άνεργους και άστεγους της πόλης που έχουν άμεση ανάγκη.

Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχη εμφάνιση μύρου παρουσιάστηκε και πάλι σε εικόνα του Αγίου Γεωργίου, την Δευτέρα του Πάσχα, στην κοινότητα Καμπί του Φαρμακά.

Η εν λόγω εικόνα είναι του 15ου αιώνος και επιζωγραφίστηκε το 1624 και έχει ξεχωριστή αγιογραφική αξία. Απεικονίζει τον Άγιο Γεώργιο και βρίσκεται στην Εκκλησία της κοινότητας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο.

Στον εν λόγω ναό είχε σπεύσει ο Μητροπολίτης Ταμασού μαζί με εμπειρογνώμονες, οι οποίοι εξέτασαν την εικόνα και εκ πρώτης όψεως δεν εντόπισαν φυσικά αίτια για το φαινόμενο.

Σύμφωνα με την μαρτυρία των κατοίκων «η εικόνα του Αγίου Γεωργίου απέκτησε απότομα βάρος κατά τη διάρκεια της λιτανείας και χρειάστηκαν 6 άντρες να την σηκώσουν με πολύ κόπο. Μετά την δέηση μπροστά σ’ όλο τον κόσμο ξεκίνησε ένα παχύρευστο δάκρυ από μύρο να τρέχει και να ευωδιάζει».
Γράφει ο Λουκάς Παναγιώτου | Romfea.gr